Inspirerende workshops
en bijzondere lessen

Naar de agenda

Workshops en bijzondere lessen

Introductie cursus Yoga | Artemis Yogacentrum IJsselstein

Introductie cursus Yoga

Start 15 februari a.s.
Dat yoga goed voor je is, is inmiddels wel algemeen bekend. Maar hoe begin je?
Heb jij geen of weinig yoga-ervaring en wil je graag kennismaken? Wil je ervaren wat yoga voor je kan doen en ontdekken welke yogavorm bij je past? Dan is onze introductiecursus iets voor jou!

 

Yoga & BML

Yoga & BML

9, 23 februari a.s.
BML staat voor Body Mind Language. In deze les gaat de verbinding in yoga, tussen lichaam, geest en ziel, zich ook verbinden met coachen. Coachen van jezelf en jezelf in relatie met anderen. Deze lange les is bedoeld voor mensen die willen ervaren welke body en mind-taal je meeneemt op de yoga mat en breder nog in je dagelijks leven.

Reis langs de chakra's

Reis langs de chakra's

Zondag 1 maart a.s.
In deze dagworkshop ga je beleven, ervaren en voelen. Met o.a. Chakra Dance, oefeningen uit de yoga, muziek, meditatie en visualisatie ga je een innerlijke reis maken. Je komt uit je hoofd in je lijf en gaat ervaren hoe helend de energie die hierbij vrijkomt is. 

 

Yin Yoga & Balls

Yin Yoga & Balls

Vrijdag 7 februari a.s.
Binnen deze lange Yin Yogales komt de Yin Yoga samen met triggerpoint massage. Met hulp van tennisballen geven we een drukmassage en samen met aandacht en onze adem binnen de yogahoudingen, kunnen we deze triggerpoints verminderen of verlichten.
 

Healing yoga | Artemis Yogacentrum IJsselstein

Healing Yoga

21 februari, 6 maart a.s.
In deze les wordt Yoga gecombineerd met Emotional Freedom Technique. Rustige bewegingen maken het lichaam los zodat energie kan stromen. Met EFT tikken we zacht onverwerkte emoties en overtuigingen weg. 

 

Klankhealing

Klankhealing

16 februari, 15 maart a.s.
Bij een Klankhealing concert is sprake van een "lig"concert; je ondergaat de klanken liggend op een matrasje onder een warme deken. Er wordt gebruik gemaakt van etnische instrumenten van over de gehele wereld. Zonder dat je er iets voor hoeft te doen brengen de klanken je in totale ontspanning. 

Yoga Nidra

Yoga Nidra

25 februari, 19 maart a.s.
Yoga Nidra, ook wel yogaslaap genoemd, is een yogavorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning gebracht wordt. Je ligt tijdens de les op een matje en volgt de stem die je leidt door de visualisaties en ademoefeningen. Tijdens de sessie slaap je niet maar blijft je geest alert terwijl je lichaam in diepe rust is. 

Relax & Deep Relaxation

Relax & Deep Relaxation

Vrijdag 13 maart, 17 april a.s.
Deze les is gebaseerd op Restorative yoga. In een Restorative les leer je jezelf te ontspannen: waar houd je spanning vast en hoe kun je het bewust weer loslaten. De zachte benadering en de fysieke ondersteuning in de houdingen geven een diepe ontspanning. 
 

Rug, nek & schouders

Rug, nek & schouders

Dinsdag 3 maart a.s. 
Een gezonde rug is belangrijk. In deze speciale les aandacht voor de rug, nek en schouders. Met oefeningen uit de yoga, pilates en fysiotherapie om dit gebied soepel te maken en spanning te verminderen. 

 

Vier de lente!

Vier de lente!

Zaterdag 11 april a.s. 
In deze workshop ga je kijken naar waar jij op dit moment staat in je leven. Wat mag blijven? Wat mag weg? Waar wil jij in groeien? Wat wil jij nieuw leven inblazen? Wat mag straks tot bloei komen? We maken een reis van binnen naar buiten. Van statisch naar dynamisch, van yin naar yang, van stilstaan naar beweging, van ingetogen stilte naar uitbundig vieren.

Workshop Enneagram

Workshop Enneagram

21 & 22 maart a.s.
Het Enneagram toont je verborgen talenten en vermogens. In deze workshop ontdek je meer over jezelf en over de reacties van anderen op jou. Wie herken je in een type, hoe reageren ze als jij jouw gedrag verandert? En vooral: je ontdekt wat jouw verborgen talenten zijn. Je leert waar je écht heel goed in bent.
 

Yoga Flow & Godinnen

Yoga Flow & Godinnen

Vrijdag 27 maart a.s.
Goden en Godinnen zijn krachtige symbolen die deel uitmaken van ons onbewuste. In deze les maak je kennis met drie Godinnen uit de geschiedenis van India. De kracht van iedere Godin koppelen we aan een mudra-meditatie en een flow van beweging. De mudra-meditaties en flow bewegingen kun je gebruiken in je dagelijks leven. 

Creatief schrijven & Yoga

Creatief schrijven & Yoga

22 maart, 26 april, 17 mei, 14 juni a.s.
Ben je benieuwd wat yoga kan toevoegen aan jouw creatieve schrijfproces of wat schrijven kan betekenen voor jouw yogabeoefening? In deze lessen combineren we yoga, mindfulness en ademoefeningen met korte, speelse schrijfopdrachten. 

Let your Chakra's dance!

Let your Chakra's dance!

Vrijdag 3, 24 april a.s.
Chakra Dance is een heerlijke manier om los te komen van de alledaagse stress en drukte. Het herstelt de balans en brengt je uit je hoofd en in je lijf. Chakra Dance brengt innerlijke rust en inzichten in wat jou beweegt.
 

Workshop Hormoonyoga

Workshop Hormoonyoga

Zondag 5 april a.s.
Hormoon Yoga heeft effect op je hele lichaam, in het bijzonder op de schildklier, hypofyse, eierstokken, nieren en bijnieren. Door deze serie yoga-oefeningen komt de hormoonspiegel weer in balans. Hormoon yoga is aan te raden voor iedere vrouw, jong en oud. 

TRE Introductie workshop

TRE Introductie workshop

14 maart, 18 april a.s.
Wil je eens echte diepe ontspanning ervaren? Schrijf je dan in voor de TRE introductieworkshop! TRE® staat voor Tension/Trauma Release Exercises en is een lichaamsgerichte methode om diepe, chronische spanning te verminderen. 

Yoga & TRE

Yoga & TRE

3, 10, 17 februari, 2, 9 maart a.s.
Deze lessen zijn een vervolg op de TRE Introductie workshop. Met een serie van 7 simpele oefeningen activeer je een natuurlijke mechanisme in je lichaam dat zorgt voor het loslaten van diepliggende spanningen in je lichaam.

Vier de zomer!

Vier de zomer!

Zaterdag 20 juni a.s.
In deze workshop ga je kijken naar wat er in jou tot bloei wil komen. Wat wil jij laten zien? Waar ligt jouw kracht? Wat heb jij te vieren? We gaan er een echt zomers feestje van maken. Met dynamische bewegingen uit de yoga, bewegende meditatie, heerlijke visualisaties, lome ontspanningsoefeningen en uitbundig dansen. Ons hart mag open en de energie mag stromen.