Inspirerende workshops
en bijzondere lessen

Naar de agenda

Workshops en bijzondere lessen

Introductie cursus Yoga | Artemis Yogacentrum IJsselstein

Introductie cursus Yoga

Start 21 mei a.s.
Dat yoga goed voor je is, is inmiddels wel algemeen bekend. Maar hoe begin je? Heb jij geen of weinig yoga-ervaring en wil je graag kennismaken? Wil je ervaren wat yoga voor je kan doen en ontdekken welke yogavorm bij je past? Dan is onze introductie cursus iets voor jou!

Thema les: In Balans

Thema les

IN BALANS
Woensdag 29 mei a.s.
In deze speciale thema les aandacht voor balans. Met yoga houdingen oefenen we fysieke balans en meditatie- en mindfulness oefeningen zorgen voor de mentale balans. 
 

Thema les Rug, nek & schouders

Thema les

RUG, NEK & SCHOUDERS
Woensdag 22 mei a.s.
In deze speciale thema les aandacht voor de rug, nek en schouders. Met oefeningen uit de yoga, pilates en fysiotherapie om dit gebied soepel te maken en spanning te verminderen. 
 

Klankhealing

Klankhealing

Zondag 19 mei a.s.
Bij een Klankhealing concert is sprake van een "lig"concert; je ondergaat de klanken liggend op een matrasje onder een warme deken. Er wordt gebruik gemaakt van etnische instrumenten van over de gehele wereld. Zonder dat je er iets voor hoeft te doen brengen de klanken je in totale ontspanning.

TRE Introductie workshop

TRE Introductie workshop

Zaterdag 25 mei a.s.
Wil je eens echte diepe ontspanning ervaren? En wil je graag een simpele maar doeltreffende methode aanleren om stress te verminderen? Schrijf je dan in voor de TRE introductieworkshop! Met een serie van 7 simpele oefeningen activeer je een natuurlijk mechanisme in je lichaam dat zorgt voor het loslaten van diepliggende spanningen.

Postnatale yoga & Babymassage

Postnatale yoga

& BABY MASSAGE
Start 12 april a.s.
Compacte cursus van 4 lessen. We werken aan versterking van het bekken en de buik(spieren) met aandacht voor voedingshoudingen en til-technieken. Daarnaast leer je je baby een volledige massage te geven met olie en doen we samen met je kindje yoga oefeningen.

Yin Yang Flow

Yin Yang Flow

Zondag 12 mei a.s.
Elementen van verschillende yogavormen worden samengebracht. Restorative, Yin, Tai Chi en Vinyasa Flow. We beginnen met rustige en meditatieve houdingen. Vervolgens verbinden we deze bewegingen aan een dynamische Vinyasa Flow.

Full Moon Yoga

Full Moon Yoga

15 mei, 19 juni, 17 juli a.s.
Deze les staat in het teken van de volle maan en het bijbehorende thema van die maand. 
In deze les gebruiken we yoga, meditatie, visualisatie, inzichtkaarten en muziek om contact te maken met de maan energie.
 

Kleur je karakter

Kleur je karakter

Zaterdag 25 mei a.s.
In deze workshop ga je aan de slag met kleur en het enneagram. Je leert meer over dit eeuwenoude karaktermodel, je ontdekt de verschillende enneagram typen, wat kleuren betekenen, hoe je beïnvloed wordt door kleur en je leert jezelf beter kennen aan de hand van kleuren.

Bekkenbodem Yoga

Bekkenbodem Yoga

Zondag 26 mei a.s.
Je bekken is je basis, je fundament. Een gezonde, sterke bekkenbodem geeft zelfvertrouwen en stabiliteit. In deze  extra lange les werken we met oefeningen om de bekkenbodemspieren te leren voelen, te ontspannen en te versterken. Zodat jij je weer meer thuis en krachtig gaat voelen in je eigen basis. 

Happy Birthday Yoga

Happy Birthday Yoga

Donderdag 30 mei a.s.
Met deze les vieren we het 18-jarig bestaan van Artemis. We starten met een actieve yogales om het hele lichaam in beweging te zetten. De ontspanning vinden we in de Yoga Nidra. Na afloop is er thee & taart!
 

Adem: the force within

Adem: the force within

Vrijdag 14 juni a.s.
Deze extra lange les helpt je meer bewust te worden van de adem en deze te verdiepen. We doen yogahoudingen om de ademruimte en ervaring in het lichaam te vergroten en een aantal pranayama’s (yoga ademoefeningen).
 

Let your Yoga dance!

Let your Yoga dance!

Zondag 16 juni a.s.
Houdt je van een dynamische les? Laat je meevoeren in een flow van bewegingen. De les is gebaseerd op Vinyasa Flow Yoga. Bij deze vloeiende, dynamische vorm van yoga wisselen verschillende houdingen elkaar af op het ritme van de adem. We zullen de yogahoudingen sierlijk in elkaar laten overgaan als een dans. 

Midsummer Night Yoga

Midsummer Night Yoga

Vrijdag 21 juni a.s.
21 juni is Wereld Yoga Dag en in Artemis vieren we die dag tevens het begin van de zomer.
De les begint met een yoga flow op vrolijke zomerse muziek. Gevolgd door een meditatie en een extra lange eindontspanning. 
 

Yoga Nidra

Yoga Nidra

9 april, 28 mei, 25 juni a.s.
Yoga Nidra, ook wel yogaslaap genoemd, is een yogavorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning gebracht wordt. Je ligt tijdens de les op een matje en volgt de stem die je leidt door de visualisaties en ademoefeningen. Tijdens de sessie slaap je niet maar blijft je geest alert terwijl je lichaam in diepe rust is.